Beyaz Çikolatalı Pasta

Beyaz Cikolatali Pasta
Oktay Usta tarafından hazırlanan bugünki tarifimizin adı Beyaz Çikolatalı Pasta,Peki Beyaz Çikolatalı Pasta Nasıl yapılır,Beyaz Çikolatalı Pasta hazırlamak için gerekli malzemeler nelerdir kısaca tarifimizi açıklayalım.Resimli olarak hazırlayacağımız Beyaz Çikolatalı Pasta tarifini siz de evinizde uygulayabilirsiniz. Beyaz Çikolatalı Pasta tarifimiz için öncelikle malzemelerimizi sıralayalım. sonra da Beyaz Çikolatalı Pasta tarifinin yapılışını anlatalım. İşte oktay usta Yeşil Elma Proğramında yayınlanmış Beyaz Çikolatalı Pasta
Beyaz Çikolatalı Pasta
GEREKEN MALZEMELER:
8 çorbakaşığı tuzsuz yağ
300 gr çiğ krema
9 adet yumurta
225 gr bitter çikolata
10 çorbakaşığı toz şeker
400 gr beyaz çıkolata
1 yaprak jelatin
(16 Kişiliktir)

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ:
Öncelikle bir sos kabında bitter çikolatayı eritip, soğumaya bırakın. Kek kalıbını iyice yağlayın. 5 ymurtanın sarısıyla şeker ve tuzsuz yağı benmari usulü eritip karıştırın. Krema kıvamına çikolata karışımının içine boşaltın.
İyice çırptığınız beş yumurtanın akını da karışıma katıp kek kalıbına boşaltın. Üzerinde küçük kabarcıklar olmamasına özen gösterin. 190 derecelik fırında 50-55 dakika kadar pişirin. İyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın.
İki çorbakaşığı suyun icinde jelptini eritin. 225 gr beyaz çikolatayı eritip, içine çırpılmış 4 yumurta sarısını ve 150 gr kremayı ilave edin. Jelatini ve iyice çırpılmış 4 yumurta akını çikolata karışımına katın, iyice karıştırın.
Soğumaya bıraktığınız keki eninine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı karışımı iki katın arasına sürün. Yavaşça bastırdıktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirin.
Üst kreması için, kalan beyaz çikolata ve 150 gr kremayı bir kapta eritip, karışımı iyice soğuyan kekin üstüne ve çevresine sürün. Üzerini parça çikolatayla süsledikten sonra, bir süre dha buzdolabında bekletip servis yapın.


etiketler: oktay usta pasta tarifleri, oktay usta, pasta tarifleri, resimli pasta tarifleri, portakal ağacı pasta tarifleri, oktayustam.com, oktayustam

0 yorum: