Ayva Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
6 adet ayva
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Ayvaları yıkayıp soyalım, çekirdek yataklarını çıkarıp dilimleyelim.
Çekirdeklerini renk vermek için kullanacağımızdan atmayalım.
Her bir dilimi de ince ince doğrayalım.
Ayvaları bu şekilde hazırladıktan sonra kalın tabanlı bir çelik tencereye alalım ve üzerine 5 su bardağı ılık su koyalım.
Ayva çekirdeklerini yıkayıp temiz bir tülbent parçasının içine koyup
bağlayalım.(Bu işlem için süzgeç kağıdı ya da poşet çayların poşetini de
kullanabilirsiniz.)
Çekirdekleri de tencereye atıp orta ısılı ocakta kaynatalım.
Kaynadıktan 10 dakika sonra çekirdekleri çıkartıp şekerini ilave edelim.
Ara sıra karıştırarak ve eğer köpüklenirse üzerinden alarak 45 dakika
kadar pişirelim. Bu süre ayvanın cinsine göre değişiklik
gösterebileceğinden arasıra kontrol edip ayvalar yumuşayana kadar
pişirelim.
Bu sürenin sonunda limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım.
Kuru kavanozlara koyup ağzını kapatalım ve serin bir yerde muhafaza edelim.
Afiyet olsun.
etiketler: oktay usta yemek tarifleri, oktay usta, oktay usta yöresel yemek tarifleri, oktay usta resimli yemek tarifleri, oktay usta, portakal ağacı, oktayustam.com, oktayustam, yemek tarifleri, ayva reçeli tarifi, ayva reçeli nasıl yapılır, ayva reçeli yapılışı, reçel tarifleri, resimli ayva reçeli tarifi
Gönderen
Unknown
on 13 Ağustos 2011 Cumartesi
0 yorum:
Yorum Gönder