Tekir Balığı Tavası Tarifi

Tekir Balığı Tavası Tarifi



Malzeme :
1 kg. Tekirbalığı,
1 su bardağı kızartma yağı,
1 avuç un,
Tuz, limon, maydanoz,

Yapılışı :

1) Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz.
2) Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp. biberle­yiniz.
3) Her tarafını muntazam una bulayıp kızdırılmış yağ­da her tarafını pembe renkte kızartınız.
4) Kâğıt yayılmış tepsiye çıkarınız. (Fazla yağın git­mesi için).
5) Servis tabağına, zevkinize göre yerleştiriniz.
6) Limon, maydanoz dallarıyla süsleyiniz.

etiketler: oktay usta yemek tarifleri, oktay usta, oktay usta yöresel yemek tarifleri, oktay usta resimli yemek tarifleri, oktay usta, portakal ağacı, oktayustam.com, oktayustam, yemek tarifleri

0 yorum: