Yufkalı Sultan Piliç tarifi
Malzeme :
2 yufka
1 kase mantar
1 tavuk gögüs
1 soğan
4 sivri biber
2 diş sarımsak
2 domates
1 çorba k. salça
1 tutam dereotu
sıvıyağ
tuz,karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
kaşar peynir rendesi
Hazırlanışı :
Tavaya
sıvıyağı alın.Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve tavaya
ekleyin.Tavuk göğsünü küp şeklinde kesin ve tavaya ekleyip soteleyin
üzerine ince kesilmiş mantarı ilave edin.Domatesi ve biberi ince olarak
kesin ve tavaya ilave edin.Salçayı ve en son olarakta ince kıylımış
dereotunu ilave edin.Pişen tavukların üzerine tuz,karabiber ve kırmızı
pul biber ekleyip ve ocaktan alın.2 yufkayı üst üste gelecek şekilde,düz
bir zemine yerleştirin.Pasta tabağı yardımıyla yufkaların ortasından başlayarak yufkalardan yuvarlaklar çıkartın.
Çorba
kasesinin içine yuvarlak kesilmiş olan yufkayı yerleştirin.İçine
tavuklu harçtan koyun ve yufkanın uç kısımlarıyla kapatın.Elinizle
bastırarak ve ters çevirerek fırın
tepsisine yerleştirin.Bu işlemi
yufkar bitene kadar tekrarlayın.1 adet yumurtayı kırın ve çırpın.Fırın
tepsisine yerleştirdiğiniz yufkaların kenar kısımlarına çırpılmış
yumurtadan sürün.Yufkaların üzerine de kaşar peynir rendesi ilave
edin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırnda pişirin.
Yufkalı Sultan Piliç, oktay usta Yufkalı Sultan Piliç, oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 16 Ekim 2011 Pazar
0 yorum:
Yorum Gönder