Çıntar Kavurma Tarifi
Çintar kavurma nedir: Yabani mantarın diğer adı Çintar’dır. Şimdi çintar kavurma tarifini yani yabani mantar kavurması tarifini anlatalım.
Melki de yabani mantar anlamında kullanılmaktadır: Çintar Kavurma Tarifi
İçin Gerekli Malzemeler: 1- Bir kilogram çintar (Melki yada diğer
adıyla Yabani Mantar. İçi kavun içi gibi alaca renklerde olur) 2- Bir
yemek kaşığı kadar tere yağı 3- Biraz zeytinyağı 4- 200 gr. civarında
tulum peyniri 5- yumurta (üzerine kırmak isterseniz) 6- 2 diş sarımsak
7- İnce kıyılmış maydonoz 8- Baharat Çintar Kavurma Tarifi:
Mantarlarımızı çeşme suyu ile bir güzel yıkayamalıyız. Ardından sirkeli
su ile yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyelim. Yağları mümkünse toprak
bir kaba koyalım; mantarları dörde bölelim, böldüğümüz mantarları ve
sarmısakları içine atalım. Mantarlar su verip çektikten sonra baharatı,
maydonozu, tulum peynirini içine atalım. Yumurta kullanacaksak
yumurtaları içine kıralım ve yumurtanın beyazları pişene kadar bekleyip
ocaktan indirelim ve sıcak sıcak tüketelim. (Yumurta kullanmayacaksak
baharat, peynir ve maydanozu içine attıktan az sonra ocaktan
indirebiliriz.) Çintar Kavurma Tarifi bu http://yemektariflerin.wordpress.com/2012/09/05/cintar-kavurma-tarifi
kadardı, umarım beğenmişsinizdir. Afiyet Olsun etiketler: çıntar, Çintar
Kavurma, Çintar Kavurma Tarifi, Çintar Kavurması, KAVURMA TARİFLERİ,
mantar kavurması, melki, melki kavurma, melki kavurması, melki kavurması
nasıl yapılır, melki kavurması tarifi, melki kavurması yapılışı,
resimli yemek tarifleri, yabani mantar kavurması, yemek tarifleri
Çintar kavurma nedir: Yabani mantarın diğer adı Çintar’dır. Şimdi çintar kavurma tarifini yani yabani mantar kavurması tarifini anlatalım.

0 yorum:
Yorum Gönder