Çıntar Kavurma Tarifi

Çıntar Kavurma Tarifi 
Çintar kavurma nedir: Yabani mantarın diğer adı Çintar’dır. Şimdi çintar kavurma tarifini yani yabani mantar kavurması tarifini anlatalım.


 cintar kavurma tarifi Çintar Kavurma Tarifi Melki de yabani mantar anlamında kullanılmaktadır: Çintar Kavurma Tarifi İçin Gerekli Malzemeler: 1- Bir kilogram çintar (Melki yada diğer adıyla Yabani Mantar. İçi kavun içi gibi alaca renklerde olur) 2- Bir yemek kaşığı kadar tere yağı 3- Biraz zeytinyağı 4- 200 gr. civarında tulum peyniri 5- yumurta (üzerine kırmak isterseniz) 6- 2 diş sarımsak 7- İnce kıyılmış maydonoz 8- Baharat Çintar Kavurma Tarifi: Mantarlarımızı çeşme suyu ile bir güzel yıkayamalıyız. Ardından sirkeli su ile yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyelim. Yağları mümkünse toprak bir kaba koyalım; mantarları dörde bölelim, böldüğümüz mantarları ve sarmısakları içine atalım. Mantarlar su verip çektikten sonra baharatı, maydonozu, tulum peynirini içine atalım. Yumurta kullanacaksak yumurtaları içine kıralım ve yumurtanın beyazları pişene kadar bekleyip ocaktan indirelim ve sıcak sıcak tüketelim. (Yumurta kullanmayacaksak baharat, peynir ve maydanozu içine attıktan az sonra ocaktan indirebiliriz.) Çintar Kavurma Tarifi bu http://yemektariflerin.wordpress.com/2012/09/05/cintar-kavurma-tarifi kadardı, umarım beğenmişsinizdir. Afiyet Olsun etiketler: çıntar, Çintar Kavurma, Çintar Kavurma Tarifi, Çintar Kavurması, KAVURMA TARİFLERİ, mantar kavurması, melki, melki kavurma, melki kavurması, melki kavurması nasıl yapılır, melki kavurması tarifi, melki kavurması yapılışı, resimli yemek tarifleri, yabani mantar kavurması, yemek tarifleri

0 yorum: