Gönderen
Unknown
on 12 Ağustos 2011 Cuma
Gelin Bohçası
Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizde bugün paylaştığımız tarifimizin adı Gelin Bohçası. Gelin Bohçası Nasıl yapılır, Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemize sizin de Tarif Gönderebileceğinizi duyurduktan sonra Gelin Bohçası yapılışı hakkında bilgilerimizi paylaşıyoruz. Gelin Bohçası için tarifimizin resmini daha sonra da gerekli malzemeleri yazıyoruz. sonra da Gelin Bohçası tarifinin nasıl yapıldığını anlatalım. İşte Oktay Usta Yeşil Elma Proğramında yayınlanmış Gelin Bohçası. Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye etmenizi rica ediyorum.
Malzemeler :
1 tavuk gögsü
1 soğan
3 diş sarımsak
1 kase mantar
2 ç.k. bezelye
1 t.k. un
1 su b.kaşar peyniri rendesi
yeşil soğan
tuz,karabiber
kekik
zeytinyağı
Bağlamak için:
yeşil soğan
Hazırlanışı :
Tavuk gögsünü küp küp doğrayın. Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine tavuk gögsünü,doğranmış soğan,sarımsak ve mantarları ekleyip soteleyin. üzerine konserve bezelyeleri ve kabakları de ekleyin. En son unu,tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Yufkaları bir tabak yardımı ile kesip iki yufkayı üst üste koyun. Tavuklu karışımı kestiginiz yufka parçalarına paylaştırın.
Yufkaya kese şekli verip önce sıcak suya daha sonra da soğuk suya atılmış yeşil soğan sapları ile bağlayın.Bu şekilde hazırlanan keseleri tepsiye dizip üstlerine kaşar peyniri rendesi yerleştirin.180 derecede yufkalar ve kaşar peyniri kızarana kadar tutun.
Görsellik ve lezzet açısından misafir ağırlanabilecek bir yemek.
etiketler: oktay usta yemek tarifleri, oktay usta, oktay usta yöresel yemek tarifleri, oktay usta resimli yemek tarifleri, oktay usta, portakal ağacı, oktayustam.com, oktayustam, yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder