Kaytaz Böreği

Kaytaz Böreği Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizde bugün paylaştığımız tarifimizin adı Kaytaz Böreği. Kaytaz Böreği Nasıl yapılır, Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemize sizin de Tarif Gönderebileceğinizi duyurduktan sonra Kaytaz Böreği yapılışı hakkında bilgilerimizi paylaşıyoruz. Kaytaz Böreği için tarifimizin resmini daha sonra da gerekli malzemeleri yazıyoruz. sonra da Kaytaz Böreği tarifinin nasıl yapıldığını anlatalım. İşte Oktay Usta Yeşil Elma Proğramında yayınlanmış Kaytaz Böreği. Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye etmenizi rica ediyorum.
Malzemeler : 4.5 su b. un 1 çay b. sıvı yağ 1 çay b. yoğurt yarım limon suyu 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı k.tuz alabildiği kadar su İç harcı için: 250 gr. kıyma 2 soğan 1 çorba k. domates salçası 1 çorba k.dolmalık fıstık nar ekşisi tuz,karabiber 1 tutam maydanoz Hazırlanışı : Karıştırma kabının içine unu alın.Ortasını açıp karbonatı ve limon suyunu alın. Karbonat kabarınca üzerine sıvıyağı,yoğurdu,tuzu ve alabildiği kadar suyu ekleyerek hamuru hazırlayın.Bu arada iç harcı için tavaya sıvıyağı ve soğanı alıp soteleyin.Üzerine domates salçasını ve kıymayı ekleyin. Bir iki dakika sonra fıstıkları,tuz ve karabiberi ekleyin. Altını kapattıktan sonra üzerine doğranmış maydanozu ve nar ekşisini ekleyin. Dinlenen hamuru açabildiğiniz kadar ince açın.Üzerini sıvıyağ ile yağlayıp rulo yapın.Daha sonra iki parmak kalınlığında kesin.Ve ara katları gözükecek şekilde çevirip elinizle bastırarak açın.Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımdan koyun. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın.Fırında 180 derecede pişirin. Antakyaya özgü bu börek nar ekşisi sevenler için güzel bir alternatif. etiketler: oktay usta yemek tarifleri, oktay usta, oktay usta yöresel yemek tarifleri, oktay usta resimli yemek tarifleri, oktay usta, portakal ağacı, oktayustam.com, oktayustam, yemek tarifleri

0 yorum: