Gönderen
Unknown
on 12 Ağustos 2011 Cuma
Gömme (Sivas)
Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizde bugün paylaştığımız tarifimizin adı Gömme (Sivas). Gömme (Sivas) Nasıl yapılır, Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemize sizin de Tarif Gönderebileceğinizi duyurduktan sonra Gömme (Sivas) yapılışı hakkında bilgilerimizi paylaşıyoruz. Gömme (Sivas) için tarifimizin resmini daha sonra da gerekli malzemeleri yazıyoruz. sonra da Gömme (Sivas) tarifinin nasıl yapıldığını anlatalım. İşte Oktay Usta Yeşil Elma Proğramında yayınlanmış Gömme (Sivas). Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye etmenizi rica ediyorum.
Malzemeler :
500 gr un
500 gr tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar su
Sosu için:
1 kg.yoğurt
250 gr.tereyağ
5 diş sarımsak
Hazırlanışı :
Karıştırma kabında un ve tam buğday unu karıştırılır.1 paket kabartma tozu eklenir. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. Gevrek olması ve içinin rahat oyulabilmesi için hamur olabildiğince sert olmalıdır.
Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye alınır. Bastırılarak yayılır. Hamurun içli olmasını sağlamak için hamur çok bastırılmaz. Üzeri yağlanarak fırında kızarana kadar pişirilir. Pişince ilk sıcaklığı çıkınca üzerindeki sert kabuk kapak gibi kesilerek çıkarılır. içi kaşıkla oyulur ve iyice ufalanır.
Daha sonra içine doldurulur. Kabuklar da doğranarak kule şeklinde üzerine konur. Sosu için tereyağı eritilir. Diğer taraftan yoğurt biraz sulandırılarak ezilmiş sarımsak eklenir.
Ocakta biraz ısıtılarak gömme nin üzerine önce tereyağı daha sonra da kenarlarına ayranı dökülerek servis yapılır.
etiketler: oktay usta yemek tarifleri, oktay usta, oktay usta yörsel yemek tarifleri, oktay usta resimli yemek tarifleri, oktay usta, portakal ağacı, oktayustam.com, oktayustam
0 yorum:
Yorum Gönder