Gönderen
Unknown
on 12 Ağustos 2011 Cuma
Malatya Kebabı
Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizde bugün paylaştığımız tarifimizin adı Malatya Kebabı (Malatya). Malatya Kebabı (Malatya) Nasıl yapılır, Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemize sizin de Tarif Gönderebileceğinizi duyurduktan sonra Malatya Kebabı (Malatya) yapılışı hakkında bilgilerimizi paylaşıyoruz. Malatya Kebabı (Malatya) için tarifimizin resmini daha sonra da gerekli malzemeleri yazıyoruz. sonra da Malatya Kebabı (Malatya) tarifinin nasıl yapıldığını anlatalım. İşte Oktay Usta Yeşil Elma Proğramında yayınlanmış Malatya Kebabı (Malatya). Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye etmenizi rica ediyorum.
Malzemeler :
350 gram ince bulgur
350 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
2 yumurta
Sıvı yağ
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına
kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun.
Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.
Yoğurduktan sonra
yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.
Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.
Köftelerin ilk
sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra
una bulayarak kızgın yağda kızartın.
Bir peçetenin
üzerinde yağını aldıktan son- ra yeşilliklerle servis yapın.
etiketler: oktay usta yemek tarifleri, oktay usta, oktay usta yöresel yemek tarifleri, oktay usta resimli yemek tarifleri, oktay usta, portakal ağacı, oktayustam.com, oktayustam
0 yorum:
Yorum Gönder