Gönderen
Unknown
on 12 Ağustos 2011 Cuma
Kuzu Etli Keşkek
Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizde bugün paylaştığımız tarifimizin adı Kuzu Etli Keşkek. Kuzu Etli Keşkek Nasıl yapılır, Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemize sizin de Tarif Gönderebileceğinizi duyurduktan sonra Kuzu Etli Keşkek yapılışı hakkında bilgilerimizi paylaşıyoruz. Kuzu Etli Keşkek için tarifimizin resmini daha sonra da gerekli malzemeleri yazıyoruz. sonra da Kuzu Etli Keşkek tarifinin nasıl yapıldığını anlatalım. İşte Oktay Usta Yeşil Elma Proğramında yayınlanmış Kuzu Etli Keşkek. Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye etmenizi rica ediyorum.
Malzemeler :
3 su b. keşkeklik buğday
1 kg kuzu gerdan
2 soğan
1 çorba k. tereyağı
tuz,karabiber
sıvıyağ
Üzeri için:
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. salça
Hazırlanışı :
Keşkeklik buğdayınızı akşamdan ıslatın. Ertesi sabah bir taşım kaynatıp bırakın. Daha sonra iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar kaynatın. Kuzu gerdan etinizi de üzerine su ilave ederek 2 adet iri doğranmış soğan ile beraber düdüklü tencerede etler ayrılana kadar pişirin. Etleri kemiklerinden ayırın.Bir kase kadar ayırıp kalan tüm etleri buğdaya ekleyin.Buğdayın üzerine etin suyundan yavaş yavaş ilave ederek tahta bir tokmakla dövün. Suyunu çektikçe et suyu ilave edip dövmeye devam edin.Buğday iyice özleşince tuzunu ve taze çekilmiş kara biberini ilave edin. Servis tabağına alın.Üzerine içinde domates salçası ezilmiş kızdırılmış tereyağını gezdirin. Ayırdığınız et parçalarını üzerine serperek sıcak servis yapın.
etiketler: oktay usta yemek tarifleri, oktay usta, oktay usta yöresel yemek tarifleri, oktay usta resimli yemek tarifleri, oktay usta, portakal ağacı, oktayustam.com, oktayustam, yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder