Gönderen
Unknown
on 12 Ağustos 2011 Cuma
Patlıcanlı Kıymalı Bolu Gözlemesi
Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizde bugün paylaştığımız tarifimizin adı Patlıcanlı Kıymalı Bolu Gözlemesi. Patlıcanlı Kıymalı Bolu Gözlemesi Nasıl yapılır, Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemize sizin de Tarif Gönderebileceğinizi duyurduktan sonra Patlıcanlı Kıymalı Bolu Gözlemesi yapılışı hakkında bilgilerimizi paylaşıyoruz. Patlıcanlı Kıymalı Bolu Gözlemesi için tarifimizin resmini daha sonra da gerekli malzemeleri yazıyoruz. sonra da Patlıcanlı Kıymalı Bolu Gözlemesi tarifinin nasıl yapıldığını anlatalım. İşte Oktay Usta Yeşil Elma Proğramında yayınlanmış Patlıcanlı Kıymalı Bolu Gözlemesi. Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye etmenizi rica ediyorum.
Malzemeler :
3 su b.un
1 tatlı k.kuru maya
1 tatlı k.tuz
su
İç harcı için:
3 közlenmiş patlıcan
2 diş sarımsak
100 gr.kıyma
1 soğan
1 çorba k.salça
tuz,karabiber
1 kase yoğurt
1 çorba k.tereyağı
1 çay k.toz kırmızı biber
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına un, maya ve tuzu alın. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca dinlenmeye bırakın.
İç harcı için közlenmiş patlıcanları incecik doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğan, salça ve kıyma ekleyerek karıştırın. İç harç hazır olunca dinlendirilen hamuru bezelere ayırın. Her bir bezeyi olabildiğince ince açın. Hamurun yarısına iç harçtan sürerek hamuru kapatın. Bütün hamur için işlemi uygulayın. Gözlemeleri sacda ya da tavada pişirin. Piştikten sonra sıcakken üzerine tereyağı sürerek servis yapın.
etiketler: oktay usta yemek tarifleri, oktay usta, oktay usta yöresel yemek tarifleri, oktay usta resimli yemek tarifleri, oktay usta, portakal ağacı, oktayustam.com, oktayustam, yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder