Ali Paşa Pilavı tarifi
Malzeme :
2.5 su b. pirinç
1 havuç
1 su b. bezelye
1 tutam dereotu
Köftesi için:
300 gr kıyma
1 yumurta
kurutulmuş ekmek
1 tutam maydanoz
1 soğan
köfte
Sosu için:
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. salça
su,tuz,kekik
baharı,tuz
Hazırlanışı :
Önce
sade bir pilav hazırlayalım. Başka bir tencerede küp doğranmış
havuçları ardından da bezelyeleri ekleyerek haşlayalım. Pilav piştikten
sonra en son sebzelerini ve ince kıyılmış dereotlarını ekleyelim. Diğer
tarafta köfte için gerekli olan malzemelerle köfteyi yoğurup misket
şeklinde köfteler yapalım.Köfteleri hafifçe unlayıp az yağda tavada yarı
kıvamda kızartalım.
Daha sonra üzerine tereyağı ve salçayı ekleyip
biraz su vererek pişirelim. Pilavı bir kalıp yardımı ile servis tabağına
alalım. Ortasına köfteleri doldurarak sıcak servis yapalım.
Ali Paşa Pilavı, oktay usta Ali Paşa Pilavı, oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 16 Ekim 2011 Pazar
0 yorum:
Yorum Gönder