Beğendili Pirzola Tarifi

Beğendili Pirzola Tarifi

Malzemeler :
Beğendili Pirzola
750 Gr. Kuzu Pirzola
Beğendisi İçin:
5 Patlıcan
2 Su B. Süt
2 Çorba K. Un
1 Çorba K. Tereyağı
50 Gr. Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Muskat
Sosu İçin:
1 Çorba K. Biber Salçası
1 Çorba K. Domates Salçası
Sıvıyağ
Hazırlanışı :




Pirzolayı fırın tepsisine koyuyoruz. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber serpiyoruz. Biraz biberiye koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.



Patlıcanları közleyip soyuyoruz. Beğendisi için, un ve tereyağını tencerede kavuruyoruz. Közlenmiş patlıcanları ince bir şekilde doğrayıp beğendiye ekliyoruz.



Sütünü ekleyip karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve biraz muskat katıp pişiriyoruz. Kaşar peynirini rendeleyip ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.



Servis tabağına beğendiyi koyuyoruz. Üzerine pişmiş pirzolayı keserek yada bütün olarak yerleştiriyoruz.



Sosu için, domates salçası ve biber salçasını sıvıyağ ile kavurup beğendinin üzerine döküp servis ediyoruz.

 oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri

0 yorum: