Beğendili Pirzola Tarifi
Malzemeler :
Beğendili Pirzola
750 Gr. Kuzu Pirzola
Beğendisi İçin:
5 Patlıcan
2 Su B. Süt
2 Çorba K. Un
1 Çorba K. Tereyağı
50 Gr. Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Muskat
Sosu İçin:
1 Çorba K. Biber Salçası
1 Çorba K. Domates Salçası
Sıvıyağ
Hazırlanışı :
Pirzolayı
fırın tepsisine koyuyoruz. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
serpiyoruz. Biraz biberiye koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece
fırında pişiriyoruz.
Patlıcanları közleyip soyuyoruz.
Beğendisi için, un ve tereyağını tencerede kavuruyoruz. Közlenmiş
patlıcanları ince bir şekilde doğrayıp beğendiye ekliyoruz.
Sütünü
ekleyip karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve biraz muskat katıp
pişiriyoruz. Kaşar peynirini rendeleyip ekliyoruz. İyice karıştırdıktan
sonra altını kapatıyoruz.
Servis tabağına beğendiyi koyuyoruz. Üzerine pişmiş pirzolayı keserek yada bütün olarak yerleştiriyoruz.
Sosu için, domates salçası ve biber salçasını sıvıyağ ile kavurup beğendinin üzerine döküp servis ediyoruz.
oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 24 Ekim 2011 Pazartesi
0 yorum:
Yorum Gönder