Kıymalı Katlı Börek Tarifi
Malzemeler :
Kıymalı Katlı Börek Tarifi
1 Su B. Süt
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Yumurta
1 Çay B. Su
Yarım Çay B. Sirke
Tuz
Ustasından Un Ölçüsü
Ara Katlar İçin:
Buğday Nişastası
İç Harcı İçin:
300 Gr. Kıyma
3 Soğan
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı :
Süt,
sıvıyağ, su ve yumurtayı karıştırma kabının içine alıp karıştırıyoruz.
Sirke, tuz ve 13 çorba kaşığı un koyup kulak memesi kıvamından daha sert
bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru kalın bir rulo haline
getirip 20 bezeye bölüyoruz. 20 bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde un
yardımı ile açıyoruz. 10 taneyi üst üste koyup nişasta yardımı ile oval
bir şekilde açıyoruz.
Diğer 10 hamuruda üste üste koyup açıyoruz. Hamurun ortasınna kıymalı harcımızın yarısını koyup rulo şekilde sarıyoruz.
2-3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine erimiş tereyağı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 24 Ekim 2011 Pazartesi
0 yorum:
Yorum Gönder