Fırında Sebzeli Erişte Tarifi

firinda-sebzeli-eriste-tarifi
Malzemeler :
Fırında Sebzeli Erişte
1 Pk. Ev Eriştesi
1 Yufka
1 Su B. Bezelye
1 Su B. Msır
1 Pk. Mantar
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Yeşil Soğan
1 Soğan
Sosu İçin:
2,5 Su B. Süt
1 Çorba K. Tereyağı
1 Çorba K. Un
1 Yumurta
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı :




Soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Mantarları doğrayıp soğanlarla birlikte kavuruyoruz. Erişteyi üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ile haşlıyoruz.



Yeşil soğan ve dereotunu ince bir şekilde doğruyoruz. Pişen erişteyi süzdürüyoruz. Doğradığımız yeşillikleri ve sotelenmiş mantarları ekliyoruz. Mısır, bezelye, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz.



Sosu için, tereyağı ve unu kavuruyoruz. Süt, yumurta, tuz ve karabiber katıp pişiriyoruz. Sosun yarısını erişteye katıp karıştırıyoruz. Yufkamızı borcam kabımızın boyutuna göre aralarını yağlayarak katlıyoruz.



Borcamın tabanına koyuyoruz. Üzerine erişteyi döküp yayıyoruz. Sosun geri kalanını üzerine döküyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiyoruz.



Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.

  oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri

0 yorum: