firinda-sebzeli-eriste-tarifi
Malzemeler :
Fırında Sebzeli Erişte
1 Pk. Ev Eriştesi
1 Yufka
1 Su B. Bezelye
1 Su B. Msır
1 Pk. Mantar
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Yeşil Soğan
1 Soğan
Sosu İçin:
2,5 Su B. Süt
1 Çorba K. Tereyağı
1 Çorba K. Un
1 Yumurta
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı :
Soğanı
ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Mantarları doğrayıp
soğanlarla birlikte kavuruyoruz. Erişteyi üzerini biraz geçecek kadar
sıcak su ile haşlıyoruz.
Yeşil soğan ve dereotunu ince
bir şekilde doğruyoruz. Pişen erişteyi süzdürüyoruz. Doğradığımız
yeşillikleri ve sotelenmiş mantarları ekliyoruz. Mısır, bezelye, tuz ve
karabiber katıp karıştırıyoruz.
Sosu için, tereyağı ve
unu kavuruyoruz. Süt, yumurta, tuz ve karabiber katıp pişiriyoruz. Sosun
yarısını erişteye katıp karıştırıyoruz. Yufkamızı borcam kabımızın
boyutuna göre aralarını yağlayarak katlıyoruz.
Borcamın
tabanına koyuyoruz. Üzerine erişteyi döküp yayıyoruz. Sosun geri
kalanını üzerine döküyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine
serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.
oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 24 Ekim 2011 Pazartesi
0 yorum:
Yorum Gönder