Bisküvili Balkabağı Tatlısı Tarifi
Bisküvili Balkabağı Tatlısı Tarifi için gerekli malzemeler:
800 gram ayıklanmış balkabağı
İki su bardağı + 2 çorba
kaşığı toz şeker
Bir paket pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı dolusu toz antep fıstığı
Bisküvili Balkabağı Tatlısı Tarifi yapılışı:
AYIKLANMIŞ
ve doğranmış balkabağını bir tencereye dizin. Üzerine tozşekeri serpin
ve tencerenin kapağını kapatıp, 4-5 saat bekletin. Daha sonra kısık
ateşte 1 saat pişirin. Ocaktan aldığınız balkabağını çatalla ezin ve
orta büyüklükte bir cam kabın içine yarısını yerleştirin. Pötibör
bisküviyi ufalayın. Balkabağının üzerine bisküvi ve toz antep fıstığını
serpin. Kalan balkabağını bisküvinin üzerine yayın. Soğuduktan sonra
dilimleyerek servis yapın. afiyet olsun
oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 21 Ekim 2011 Cuma
0 yorum:
Yorum Gönder