Fırında Mantarlı Patatesli Tavuk Tarifi
Malzemeler :
Fırında Mantarlı Patatesli Tavuk
1 Tavuk Göğsü
1 Pk. Mantar
5 Haşlanmış Patates
2 Soğan
2 Diş Sarımsak
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
150 Gr. Kaşar Peyniri
3 Çorba K. Galeta Unu
Hazırlanışı :
Tavuk
göğsünü küp küp doğruyoruz. Haşlanmış patatesleri soyup dilimliyoruz.
Fırın kabının tabanına dilimlenmiş patatesleri diziyoruz. Üzerine
zeytinyağı, tuz ve karabiber serpiyoruz.
Bir soğanı ince
bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Mantarlarıda doğrayıp
ekledikten sonra kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz.
Ayrı bir tavada diğer soğanı doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz.
Tavuğu
ekleyip soteliyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Sotelenen tavukların
patateslerin üzerine döküyoruz. Sotelenen mantarlara krema ekleyip biraz
karıştırdıktan sonra tavuğun üzerine koyuyoruz.
Kaşar
peynirini rendeleyip galeta unu ile harmanlıyoruz. Mantarların üzerine
serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip servis
ediyoruz.
oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 21 Ekim 2011 Cuma
0 yorum:
Yorum Gönder