Güveçte Tavuklu Bamya Tarifi

Güveçte Tavuklu Bamya Tarifi
Malzemeler :
Güveçte Tavuklu Bamya Tarifi
750 gr. tavuk eti
2 havuç
2 patates
2 soğan
2 diş sarımsak
3 domates
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 çorba k. domates salçası
2 kavanoz bamya
Tane karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Su
ÜZERİ İÇİN:
2 su b. un
Su
Tuz

Hazırlanışı :
Tavuk etini jülyen kesim doğruyoruz. Soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağla güveç kabında kavuruyoruz. Tavuğu ekleyip kavurmaya evam ediyoruz.



Tane karabiber ve tuz katıp karıştırıyoruz. Patates, domates, yeşil biber ve kırmızı biberi jülyen kesim doğruyoruz. Domates salçası ve bamyaları tavuğa ekliyoruz.



Patates ve biberleride katıyoruz. Üzerine yarım limon suyu sıkıyoruz. Yarısını geçecek kadar sıcak su döküyoruz. Güvecin kapağı için 2 su bardağı unu karıştırma kabına koyuyoruz.



Biraz su ve tuz ekleyip yoğuruyoruz. Güveç kabımıza göre merdane ile açıyoruz. Güveç kabının üzerini hamurla kapatıyoruz.



Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

  oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri

0 yorum: