Kabak Arası Köfte tarifi
Malzeme :
3 kabak
1 domates
1 çorba k.domates salçası
1 tutam maydonoz
1 çorba k. fesleğen sos
1 çorba k.tereyağ
Köfte için:
400 gr.tavuk kıyması
kurutulmuş ekmek
bir tutam maydonoz
3 diş sarımsak
kimyon
tuz,karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı :
Tavuk
kıyması,kurutulmuş ekmek ve baharat ilavesi ile köfteler hazırlayın.
Kabakları dikine ince ince kesin. üzerine tuz ve baharat ilave edip
teflon tavada çok az yağ ilavesi ile
kızartın. Köfteleri de aynı
tavada yarı kıvamda kızartın. Diğer tarafta domatesi rendeleyin.İçine
sarımsakları da rendeleyin. Maydanozu da doğrayarak ekleyin.
Tavaya
tereyağını aın. İçine önce salçayı daha sonra da domatesli karışımı alıp
biraz su ilavesi ile pişirin.içine fesleğen sos veya taze fesleğen
ekleyebilirsiniz.iki kabağı artı şeklinde üst üste koyun.üzerine bir
tavuk köftesi yerleştirip sarın.Kürdanla tutturun. Tepsiye bütün
malzemeyi bu şekilde yapıp yerleştirin. Üzerine domates sosu döküp 10
dakika fırında pişirin.Sıcak sıcak servis yapın. Mükemmel bir yaz
yemeği. Hem de çok bereketli…
Kabak Arası Köfte, oktay usta Kabak Arası Köfte, oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 16 Ekim 2011 Pazar
0 yorum:
Yorum Gönder