Tavuklu Baget tarifi
Malzeme :
1 kg tavuk baget
2 patates
3 yeşil biber
2 soğan
Sosu için:
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 tane domates
3 diş sarımsak
tuz, karabiber
kırmızı pul biber, kekik
domatesli pilav için:
2 su b. pirinç
4 domates
1 soğan
1 tutam taze fesleğen
sıvıyağ
1 çorba k. tereyağı
1 parça kemikli et
Hazırlanışı :
Tavuk
bağetleri az sıvıyağ ile alt üst yarı kıvama gelene kadar kızartın.
üzerine sırayla soğanları, biberleri.,patatesleri,domates ve
sarımsakları doğrayarak ilave edelim. Biraz su ilave ederek 10 dakika
pişirelim.Daha sonra fırın kabına boşaltıp üzerine doğranmış taze
fesleğen, kırılmış karabiber ilave edelim.Yaklaşık yarım saat sosunu
çekene kadar pişirelim.
Bu arada sıvıyağda pirinçleri kavuralım.
Üzerine doğranmış domatesleri ilave edelim. Tuzunu ilave ettikten sonra
kemik suyu ve su ile suyunu ayarlayalım. Daha sonra fırından çıkan sıcak
tavukla birlikte ikram edelim.
Tavuklu Baget, oktay usta Tavuklu Baget, oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 16 Ekim 2011 Pazar
0 yorum:
Yorum Gönder