Tavuklu Dalyan Köfte tarifi
Malzeme :
2 bütün tavuk göğsü
1 yumurta
kurutulmuş ekmek
tuz,karabiber
İç harcı için:
1 kase bezelye
havuç
taze fasulye
kırmızı biber
Hazırlanışı :
Tavuk
göğüslerini parçalayıcıdan geşirip kıyma haline getirin ve karıştırma
kabına alın.Karıştırma kabına aldığınız tavuk kıymasının üzerine 1
yumurta kırın. üzerine yeterli miktarda
kurutulmuş ekmek ,tuz ve
karabiber ilave ederek bir köfte kıvamı elde edin.Fırın tepsisini
yağlayın. Hazırladığınız köfte harcını tepsinin ortasına koyun. Elinizi
suya batırarak ortasında bir kanal açın. Bu kanalın içine uzunlamasına
iki haşlanmış havucu yerleştirin.
Havucun kenarlarına yine haşlanmış
ve uzunlamasına kesilmiş kırmızı biberleri ve taze fasulyeyi
yerleştirin.üzerine haşlanmış bezelyeyi de koyun.
Elinizi yine suya
batırarak açtığınız kanalı kapatın. Elinizle iyice üzerini düzeltip
köfteyi ters çevirin. 1 tane bütün yumurtayı çırpıp yine elinizle
üzerine sürün.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ilk sıcaklığı
çıktıktan sonra dilimleyerek sıcak servis yapın. Yaz için yağsız,
kalorisi çok düşük ve çok hafif bir köfte..
Tavuklu Dalyan Köfte, oktay usta Tavuklu Dalyan Köfte, oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 16 Ekim 2011 Pazar
0 yorum:
Yorum Gönder