Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi

Tavuklu Dalyan Köfte tarifi
Malzeme :



2 bütün tavuk göğsü
1 yumurta
kurutulmuş ekmek
tuz,karabiber
İç harcı için:
1 kase bezelye
havuç
taze fasulye
kırmızı biber



Hazırlanışı :


Tavuk göğüslerini parçalayıcıdan geşirip kıyma haline getirin ve karıştırma kabına alın.Karıştırma kabına aldığınız tavuk kıymasının üzerine 1 yumurta kırın. üzerine yeterli miktarda
kurutulmuş ekmek ,tuz ve karabiber ilave ederek bir köfte kıvamı elde edin.Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız köfte harcını tepsinin ortasına koyun. Elinizi suya batırarak ortasında bir kanal açın. Bu kanalın içine uzunlamasına iki haşlanmış havucu yerleştirin.
 Havucun kenarlarına yine haşlanmış ve uzunlamasına kesilmiş kırmızı biberleri ve taze fasulyeyi yerleştirin.üzerine haşlanmış bezelyeyi de koyun.
Elinizi yine suya batırarak açtığınız kanalı kapatın. Elinizle iyice üzerini düzeltip köfteyi ters çevirin. 1 tane bütün yumurtayı çırpıp yine elinizle üzerine sürün.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek sıcak servis yapın. Yaz için yağsız, kalorisi çok düşük ve çok hafif bir köfte..

Tavuklu Dalyan Köfte, oktay usta Tavuklu Dalyan Köfte, oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri

0 yorum: