Koruklu Bamya Tarifi
Malzeme :
1 salkım koruk üzüm
300 gr kuşbaşı et
yarım kg. bamya
2 kuru soğan
3 domates
1 çorba k. domates salçası
kırmızı toz biber
sıvı yağ,tuz
Hazırlanışı :
Tencerenizin
altına biraz sıvıyağ koyun. Üzerine etleri alıp şöyle bir çevirin.
Sırasıyla doğranmış kuru soğanları üzerine ayıklanmış bamyayı koyun. En
üstüne domatesleri rendeleyin. Tuzunu ilave edip bir çay bardağı kadar
sıcak su koyun.
Hiç karıştırmadan ve kapağını açmadan yarım saat
pişirin.en son limon suyu veya koruk suyu ilave edin.Bamyanız çiçek
bamyaysa ve bizim gibi pişirirseniz yemeğe doyamazsınız.
Koruklu Bamya, oktay usta Koruklu Bamya, oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 16 Ekim 2011 Pazar
0 yorum:
Yorum Gönder