Yaz Güveci Tarifi
Malzeme :
2 patlıcan
2 kabak
4 çarliston biber
2 kırmızı biber
yarım kg taze fasulye
3 soğan
3 diş sarımsak
4 domates
1 kuzu kol
sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı :
Önce
etleri güvece alıp biraz sıvıyağ ile pişirin.Üzerine sarımsakları ve
soğanları da ekleyin.Önce fasulyeyi ardından biberleri,tuzlu suda
bekletilmiş patlıcanları ve kabakları ilave edin.
En son domatesleri
rendeleyin. Tuzunu da ekleyip güvecin ağzını önce yağlı kağıtla daha
sonra aliminyum folyo ile kapatın. En az 1 saat kendi suyu ile
pişirin.Lokum gibi pişen güveç hem çok bereketli hem de çok lezzetli.
Yaz Güveci, oktay usta Yaz Güveci, oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 16 Ekim 2011 Pazar
0 yorum:
Yorum Gönder