Gönderen
Unknown
on 16 Ekim 2011 Pazar
Kuzu Tandır Tarifi
Malzeme :
1 kuzu kol
1 tutam maydonoz
5 sap taze soğan
4 adet defne yaprağı
4 patates
sıvıyağ
tane karabiber
tuz
Hazırlanışı :
Önce kuzu kolu doğranmış olarak düdüklü tencereye az su ilavesi ile alın. Yaklaşık yarım saat pişirin. Fırın tepsisine piyaz doğranmış soğanları alın. Üzerine defne yapraklarını koyun. Üzerinemö pişirdiğiniz kuzu etlerini koyup üzerine tuz ve değirmenden çekilmiş tane karabiber ekleyin.
Tenceredeki etin suyunu ilave edip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Patatesleri elma dilimi şeklinde kesip buharda haşlayın. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Birlikte servis yapın.
oktay usta Kuzu Tandır, oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder