Gönderen
Unknown
on 16 Ekim 2011 Pazar
Semizotlu Tavuk Cüzdan Tarifi
Malzeme :
4 parça tavuk gögsü
yarım demet semizotu
50 gr tulum peyniri
karabiber,zeytinyağı,tuz
Meyanesi için:
2 çorba k.un
2 çorba k.tereyağı
tavuk suyu
yarım limon suyu
tuz
Hazırlanışı :
Önce semizotlarını sıcak suyu batırıp sonra soğuk suya alın. Suyunu hafifçe sıkıp doğrayın. Yarısını tulum peyniri ile karıştırın. Tavukgögüslerinin ortalarını açın.İçine harcı doldurup kürdan ile tutturun. Teflon tavada alt üst renk alana kadar bir iki dakika çevirin.
Bir fırın kabına alın. iğer tarafta tereyağında unu kavurun. Üzerine tavuk suyu ve limon suyu ilave ederek kıvamlı bir sos hazırlayın. Tavuklar fırında 20 dakika kadar piştikten sonra üzerine sıcak sosu döküp soğutmadan servis yapın.
Semizotlu Tavuk Cüzdan, oktay usta Semizotlu Tavuk Cüzdan, oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder