Gönderen
Unknown
on 16 Ekim 2011 Pazar
Tavuk Dolması tarifi
Malzeme :
2 tavuk gögsü
2 çorba k. antep fıstığı
2 çorba k. dolmalık fıstık
1 su b. tavuk kıyması
sıvıyağ
Garnitürü için:
1 kase aşurelik buğday
1 kase kırmızı biber
1 kuru soğan
2 çorba k. tereyağı
1 tutam fesleğen
tuz,kırmızı toz biber
Hazırlanışı :
Önce tavuk gögüslerini döverek inceltin. Diğer tarafta tavuk kıyması ile fıstıkları,tuz ve baharatları karıştırın. Tavuk bifteklerini bir buzdolabı poşetinin içine serip içine iç malzemeyi paylaştırın. Elinizle poşeti toparlayıp dolma şekli verin.Ters çevirip tepsiye dizin. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Diğer tarafta tavaya soğanları ve fesleğenli yağı koyup soteleyin. üzerine haşlanmış buğdayı ve közlenmiş kırmızı biberleri koyup yine soteleyin. Tuz ve baharat ilave
edin. Bu nefis buğday harcını servis tabağının altına serin. Üzerine ortadan ikiye kesilmiş tavuk dolmalarını koyun. Kızdırılmış tereyağını hepsinin üzerinden dökün. Tereyağının nefis tadı yemeğinize olağanüstü bir lezzet katacak
Tavuk Dolması, oktay usta Tavuk Dolması, oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder