Tavuklu Patlıcan Katları tarifi
Malzeme :
2 patlıcan
2 sivri biber
2 domates
1 tutam maydanoz
1 soğan
1 tutam kekik
250 gr tavuk eti
Beşamel Sosu için:
2 çorba k. un
2 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz,karabiber
üzeri için:
kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı :
Tavuk
etlerini çok az sıvıyağda yarı kıvamda kızartın. Aynı tavada halka
doğranmış patlıcanları yarı kıvamda kızartın. Diğer tarafta tencerede
tereyağını eritin. üzerine unu ekleyin. Sararınca sütü ,tuzu ve baharat
ekleyin. Fırın kabına bir sıra tavuk üzerine domates halka kesilmiş
soğan ve biber birsıra patlıcan ve beşamel sos yerleştirin.
Tüm
malzemeyi kat kat koyun. En üstüne bolca kaşar peyniri rendesi serpin.
Üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. SICAK SICAK SERVİS
YAPIN.
oktay usta Tavuklu Patlıcan Katları, Tavuklu Patlıcan Katları, oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 16 Ekim 2011 Pazar
0 yorum:
Yorum Gönder