Üzümlü Kivili Tart Tarifi

Üzümlü Kivili Tart Tarifi
Malzemeler :
Üzümlü Kivili Tart
2,5 Su B. Un
125. Gr. Tereyağı
1 Çay B. Toz Şeker
1 Yumurta
1 Pk. Vanilya
1 Çay K. Kabartma Tozu
Buzlu Su
Kreması İçin:
2,5 Su B. Süt
2 Çorba K. Un
1 Tatlı K. Nişasta
1 Çay B. Toz Şeker
1 Pk. Vanilya
2 Çorba K. Köpürtülmüş Şanti
Üzeri İçin:
Kivi
Üzüm

Hazırlanışı :




Palamutların içini temizleyip küp küp doğruyoruz. Zırhtan geçirip iyice inceltip karıştırma kabına alıyoruz. Maydanoz ve soğanı ince bir şekilde doğrayıp palamuta ekliyoruz.



Tuz, karabiber ve biraz galeta unu katıp karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine mısır unu serpiyoruz. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yassılaştırıyoruz. Tepsiye diziyoruz.



Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Salatası için, yıkanmış yeşillikleri elimizle parçalayıp servis tabağının ortasına koyuyoruz. Çeri domates ve soğanı doğrayıp yeşilliklerin üzerine koyuyoruz.



Salatanın üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Pişen palamut köftelerini salatanın etrafına dizip servis ediyoruz.

  oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri

0 yorum: