Üzümlü Kivili Tart Tarifi
Malzemeler :
Üzümlü Kivili Tart
2,5 Su B. Un
125. Gr. Tereyağı
1 Çay B. Toz Şeker
1 Yumurta
1 Pk. Vanilya
1 Çay K. Kabartma Tozu
Buzlu Su
Kreması İçin:
2,5 Su B. Süt
2 Çorba K. Un
1 Tatlı K. Nişasta
1 Çay B. Toz Şeker
1 Pk. Vanilya
2 Çorba K. Köpürtülmüş Şanti
Üzeri İçin:
Kivi
Üzüm
Hazırlanışı :
Palamutların
içini temizleyip küp küp doğruyoruz. Zırhtan geçirip iyice inceltip
karıştırma kabına alıyoruz. Maydanoz ve soğanı ince bir şekilde doğrayıp
palamuta ekliyoruz.
Tuz, karabiber ve biraz galeta unu
katıp karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine mısır
unu serpiyoruz. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp
yassılaştırıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış
190 derece fırında pişiriyoruz. Salatası için, yıkanmış yeşillikleri
elimizle parçalayıp servis tabağının ortasına koyuyoruz. Çeri domates ve
soğanı doğrayıp yeşilliklerin üzerine koyuyoruz.
Salatanın üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Pişen palamut köftelerini salatanın etrafına dizip servis ediyoruz.
oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 21 Ekim 2011 Cuma
0 yorum:
Yorum Gönder