Peynir Dolgulu Açma
Malzemeler :
Peynir Dolgulu Açma
4 Su B. Un
Yarım Paket Yaşmaya
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Çay B. Süt
1 Yumurta
2 Çorba K. Tereyağı
Su
Tuz
Dolgusu İçin:
Tulum Peyniri
Beyaz Peynir
2 Sivri Biber
Roka
Marul
Minik Havuç
Minik Salatalık
Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Yaş maya ve sütü ortasına koyup çözüyoruz.
Sıvıyağ, yumurta ve tuzu katıp kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru
bezelere bölüyoruz. Üzerilerine tereyağı sürüp elimizle tatlı tabağı
büyüklüğünde açıyoruz. Rulo şeklinde sarıp çember şeklinde
birleştiriyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine
yumurta sarısı sürüp mayalanması için dinlendiriyoruz. Önceden
ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Dolgusu
için, tulum peyniri ve beyaz peyniri rendeleyip karıştırıyoruz.
Açmaların ortasını kesip içine istediğimiz bir yeşilliği ve peynir
harcını dolduruyoruz.
Servis tabağına aldığımız açmaların ortasına havuç, salatalık, roka ve biber koyup servis ediyoruz.
oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 21 Ekim 2011 Cuma
0 yorum:
Yorum Gönder