Tavuklu Kolay Mantı Tarifi
Malzemeler :
Tavuklu Kolay Mantı
2 Su B. Un
1 Yumurta
Tuz
Su
Üzeri İçin:
500 Gr. Tavuk Kıyması
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biber Salçası
2 Çorba K. Tereyağı
1 Kase Süzme Yoğurt
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Yumurtayı ortasına
kırıyoruz. Tuz ve biraz su katıp hamuru yoğuruyoruz. İyice yoğurduğumuz
hamuru bütün bir şekilde önce merdane ile sonra oklava ile büyük bir
şekilde açıyoruz.
Küçük kareler şeklinde kesiyoruz.
Geniş bir tencerede su ve tuz ile haşlıyoruz. Üzeri için, soğan ve
sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz.
Tavuk
kıymasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Biber salçası, domates
salçası, tuz ve karabiber koyup pişiriyoruz. Pişen mantıyı süzüp servis
tabağına koyuyoruz.
Üzerine tavuğunu döküyoruz. Süzme
yoğurdu çırpıp üzerine seriyoruz. Küçük bir tavada tereyağı, pul biber
ve naneyi kavurup yoğurdun üzerine döküp servis ediyoruz.
oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 21 Ekim 2011 Cuma
0 yorum:
Yorum Gönder