Afyon Lokumu

Afyon Lokumu Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizde bugün paylaştığımız tarifimizin adı Afyon Lokumu. Afyon Lokumu Nasıl yapılır, Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemize sizin de Tarif Gönderebileceğinizi duyurduktan sonra Afyon Lokumu yapılışı hakkında bilgilerimizi paylaşıyoruz. Afyon Lokumu için tarifimizin resmini daha sonra da gerekli malzemeleri yazıyoruz. sonra da Afyon Lokumu tarifinin nasıl yapıldığını anlatalım. İşte Oktay Usta Yeşil Elma Proğramında yayınlanmış Afyon Lokumu. Oktay Usta Yemek Tarifleri sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye etmenizi rica ediyorum.
Malzemeler : 5 su b.un 1 p. kuru maya 1 çırba k.toz şeker 1 tatlı k.tuz su İç harcı için: haşhaş ceviz sıvıyağ Üzeri için: Bir yumurta Hazırlanışı : Un karıştırma kabına alınır. Üzerine maya, tuz, toz şeker alınarak alabildiği kadar su ile hamur kulak memesi kıvamında ayarlanır. Diğer taraftan iç harcı için haşhaş sıvıyağ ile açılarak yumuşatılır.Hazırlanan hamur bir süre dinlendirildikten sonra yufka büyüklüğünde açılır. Hazırlanan haşhaşlı harç yufkanın üzerine sıvanır. Üzerine kıyılmış ceviz de serpildikten sonra rulo yapılır. Rulo biraz esnetildikten sonra baştan sarılmaya başalnır. Gül böreği şeklinde sarılarak ortalama 5 lokum elde edilir. Elde edilen lokumlar yağlanmış fırın tepsisine alınarak üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 derecelik fırında pişirilir. etiketler: oktay usta yemek tarifleri, oktay usta, oktay usta yöresel yemek tarifleri, oktay usta resimli yemek tarifleri, oktay usta, portakal ağacı, oktayustam.com, oktayustam, yemek tarifleri

0 yorum: