Sebzeli Etli Börek Tarifi
Malzemeler :
Sebzeli Etki Börek Tarifi
1 su b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. yoğurt
3 çorba k. sirke
1 tatlı k. tuz
ustasından un ölçüsü
Kat Araları İçin
100 gr. tereyağı
İç Harçları İçin
350 gr. kuzu eti
4 soğan
1 havuç
1 patates
1 su b. bezelye
1 tutam maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
Yumurta
Çörekotu
Susam
Hazırlanışı :
Süt,
sıvıyağ ve yoğurdu karıştırma kabına alıp çırpıyoruz. 1 çorba kaşığı un
ekleyip 3 çorba kaşığı sirkeyi koyuyoruz. 10 çorba kaşığı un ve tuz
ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru
16 bezeye arıyoruz. 8′şerli bir şekilde üst üste koyup tepsimiz
büyüklüğünde açıyoruz. İç harcı için, kuzu etini kuş başından daha küçük
bir şekilde doğruyoruz.
Soğanları ince bir şekilde
doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Eti ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Haşlanmış ve küp küp doğranmış, havuç, bezelye ve patatesi altını
kapatmaya yakın ekliyoruz.
Tuz ve karabiber katıyoruz.
Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp altını kapattıktan sonra ekleyip
karıştırıyoruz. Açtığımız hamuru yağlanmış tepsinin tabanına koyuyoruz.
Üzerine
harcımızı döküp yayıyoruz. Harcın üzerine diğer hamuru koyuyoruz. Bir
yumurtayı bütün olarak kaseye kırıyoruz. Biraz sıvıyağ koyup
karıştırıyoruz.
Fırça yardımıyla böreğin üzerine
sürüyoruz. Çörekotu ve susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece
fırında kızarana kadar pişiriyoruz
oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri
Gönderen
Unknown
on 21 Ekim 2011 Cuma
0 yorum:
Yorum Gönder