Sebzeli Etli Börek Tarifi

Sebzeli Etli Börek Tarifi
Malzemeler :
Sebzeli Etki Börek Tarifi
1 su b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. yoğurt
3 çorba k. sirke
1 tatlı k. tuz
ustasından un ölçüsü

Kat Araları İçin
100 gr. tereyağı

İç Harçları İçin
350 gr. kuzu eti
4 soğan
1 havuç
1 patates
1 su b. bezelye
1 tutam maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
Yumurta
Çörekotu
Susam
Hazırlanışı :
Süt, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırma kabına alıp çırpıyoruz. 1 çorba kaşığı un ekleyip 3 çorba kaşığı sirkeyi koyuyoruz. 10 çorba kaşığı un ve tuz ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.



Hamuru 16 bezeye arıyoruz. 8′şerli bir şekilde üst üste koyup tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz. İç harcı için, kuzu etini kuş başından daha küçük bir şekilde doğruyoruz.



Soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Eti ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Haşlanmış ve küp küp doğranmış, havuç, bezelye ve patatesi altını kapatmaya yakın ekliyoruz.



Tuz ve karabiber katıyoruz. Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp altını kapattıktan sonra ekleyip karıştırıyoruz. Açtığımız hamuru yağlanmış tepsinin tabanına koyuyoruz.



Üzerine harcımızı döküp yayıyoruz. Harcın üzerine diğer hamuru koyuyoruz. Bir yumurtayı bütün olarak kaseye kırıyoruz. Biraz sıvıyağ koyup karıştırıyoruz.



Fırça yardımıyla böreğin üzerine sürüyoruz. Çörekotu ve susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz

  oktay usta yemek tarifleri, oktayusam.com, oktay usta, yemek tarifleri

0 yorum: